Friday, 1 February 2013

Gold Coast, Morib

Assalamualaikum. Hi.

January yang sangat seronok! wehooo. :D wkwkwkwkkwkwkw. 18 January dapat sesuatu yang best. :D miahaha. Tu nanti saya update! miahahahaha. :D

20 dan 21 January 2013 pun best ! Jommmmmm. Saya nak cerita ni. Kalau korang nak pergi short getaway nak tenangkan fikiran I suggest korang pergi GOLD COAST. Ha? Short getaway tapi GOLD COAST gila ke hape kau ni? hahaha. Sabar, tak habis lagi GOLD COAST, MORIB SEPANG ok uoolllss ! miahaha.

Dulu actually saya pelihat tegar GROUPON dan jarang-jarang LIVING SOCIAL. :D

A: (Search Groupon) Then IM kawan kat FB, Fish tolong belikan I ni. I nak pergi.
F: Siapa geng you?
A: Tak ada geng lagi, kenapa u nak follow?
F: NAKKKK! Ok i belikan eh.

5 minutes kemudian

F: Zana...... LS lagi murahhh. jommm! I belikann.
A: Deal :D wkwkwkwkwkkwk.

So sekarang saya jadi pelihat tegar deal dari Living Social & Groupon.

First:

Pastikan dengan LS or Gold Coast Morib tarikh yang you all pilih tu. Kalau semua okey, beli secara online pastikan tanya sama ada charge tersembunyi atau tidak. :D kemudia print voucher tu untuk dibawa masa check in nanti. :D Tanya habis-habis masa check in and check out apa semua. :D

Mari ikuti pengembaraan saya! Miahahaha. :D

Kami beli deal dengan harga RM150 untuk 2 orang. Satu bilik katil single double. :D Ada jakuzi dan SANGAT BEST ! :D Selesa habissssss. Kami dapat breakfast and dinner! Sedappp! hehehe.

20 January 2013

Check In; 3 pm. Kami bertolak dari rumah pukul 12 pm! So excited. Drive sendiri, pergi balik minyak around RM10 per person! hehehe. Toll lebih kurang RM4 je pergi balik :D Makan kat luar sendiri, sendiri so hanya mengunakan RM100 sahaja untuk trip kali ini ! Jimaaatttt  hehehehe.


Driver tudung purple nama dia Yuni :D Sangat baik. hehehe. Sebelah kanan tu, CO-Driver merangkap kepada pencari jalan, pencari kedai makan, peng check in kan hotel, peng tanyakan apa apa yang patut, pembeli ticket nama dia FISH yang comelnesssss! Hahahaha. :D Kami bertiga la yang pergi, suppose empat tapi sorang tu tak dapat cuti. maka DRIVER tidur sengsorang! hahaha. :D

Korang mesti pandai cari jalan nak pergi sana kan? Kami? Hanya ikut sign board banting kami dari Puchong. :D So, memang survive tapi akhirnya berjaya! yeahhhhaaaa. So korang pandaipandai lah guna GPS ke or what so ever ye.! miahahahaah. :D Toll pun murah ikut highway je pun! hehe.

First pit stop beli PAU sedap and air dan tanya jalan kepada orang kat situ-situ ramah tamah orangnyaa. :D syoookkkk! Pau dia sangat lembut, aaarrrghhh rinduuuu hehehe.

1.45 Kami sampai di Gold Coast Morib Resort. :D

Kami suruh la Fish cuba kot-kot dapat check in awal. Maka kami tunggu dalam kereta dengan perut yang keroncong untuk Ana. wkwkwkwkkw. :D main-main phone bagai-bagai. Fish datang dengan muka happy.

JOM CHECK IN DULU! yeahhhhhh. Cari parking lepas tu! naik bilikkk yes yes, golek golekkk, jom keluar lapar. :D

Kami makan di Pantai Morib tak jauh dari situ la. :D dalam 10 minit je. Makan tepi pantai dengan IKAN BAKAR Place kot. sesuka hati je bagi nama! hahahaha. :D sedapp kerang dia. makan makan makan lepas tu bergambar tepi pantai. Saya makan Nasi Goreng Kampung + Telur Dadar + Teh O Ais :D Semuanya lebih kurang RM 7. Puas hati. Kerang fish belanja RM5 satu pinggan! Sedapp hehe.



Yeahhh with them ! muka saya sangat laaaa kan! whatsoeverrrrr. wkwkwkwkkw :D The breeze sangat menenagkannn sebab dia panas tapi berangin! SYOKKKK :D

Dah puas bergambar hirup udara segar konon-konon jommm balik hotel tak sabar nak golek-golek balik. So we decide make a move after 45 minutes at Pantai Morib :D

Sampai je Gold Coast Morib Resort tu, dah nampak water park dia ! OMG OMG OMG. nak nak nakkkkk. :D Salin baju, terus.. joms ! terjun terjun. hahaha. :D dari pukul 4 petang sampai la 6.30 petang. Kemudian balik bilik sambung jakuzi ! berjakuzi lah berdua dua orang. Macam dugong dalam tu! hahaha. Lepas tu cepat-cepat mandi, solat Asar. REHAT.

Pergi DINNER ! Ramai gila, but dieorang akan refill nasi semua, so don't worry la kan! Kalau korang turun awal, biarlah awal sangat, kalau nak turun lambat, lambat sangat ok? TIPS tu! hahaha. So ktoerang makan banyak-banyak sebab dah lapar mandi kan? hehehe. :D Fish and Yuni yang ambil lauk, I jaga tempat duduk je! haha. baik gila dieorang ni. *PELUK*


Lepas dah makan, kterang duduk dekat lobby, WIFI. Wifi only at lobby tau, kalau kat bilik HARAPAN ! hahaha. :D Candid by Yuni, kahkahkah ! U mobile tak ada line langsung kat sana! apasal entah, pentipu je ! hahaha. so bila dapat wifi macam perempuan dapat apa je! hahaha. LEKA. hahaha. :D

Lepas tu naik bilik, :D TIDUR.

ESOK pagi misi penting lagi, nak berendam di jakuzi and water park! :D
Puas berendam di jakuzi and water park time to packing and make a move ! :( Sedih sangat. :D





Nampak tak water park bawah tu? BRING YOUR KIDS okey ! :D spend time with your loves one memang syok and tenang ! Bergambar gambar di bilik, lepas tu we all pergi dekat pantai dia. :D hehehe. having short photoshoot ! wkwkwkwkkw. :D kelakar je.







Cantik kan view? Kalau nak maternity photoshoot ke post-wedding shoot ke datang la sini. Eh, nak honeymoon kat sini pun okey ! wkwkwkwkkw. :D 


Penyeri sebelum pergi lobby ! cute sangat abe merah ni. hok aloh! hahahaha. :D



 Masa untuk benar-benar pulang, tapi singgah dulu bergambar ! hehehe. GAMBAR LAGI? hwhwhwhwh. SATU JE ! hahahaha. :D

 BYE ! BYE. :D MUKA MUKA ! hahahhaha. :D

Semoga kenangan ini akan terukir selamanya. :D cewaahhhhh. Short getaway is FUN FUN FUN.

Nota: Ini semua gambar dari camera Yuni and Fish. Phone saya telah diformat tanpa membuat back up. Jadi tak dapat nak details sangat. SEDIH :(

No comments: